Wat te doen bij verveling?

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 08:00

'Mammmm, ik verveel me'. Iets wat waarschijnlijk elke ouder wel herkend. Op een gewone dag, in het weekend of in een lange vakantie slaat de verveling al snel toe. Je stelt van alles voor maar niks is leuk genoeg... Nu het Corona-virus het land nog steeds in zijn greep heeft en er minder dingen open zijn zal het nog vaker voor komen dat je gewoon niet meer weet wat je nu nog kunt doen om de verveling tegen te gaan. Hieronder staan wat (budget) ideeën voor als je aan huis gekluisterd zit met je kinderen.

 

Ga bakken!

Taart bakken, cupcakes bakken/versieren, koekjes bakken zijn eigenlijk altijd wel een score! Ook kun je je kinderen laten meehelpen met het bereiden van de avondmaaltijd. Kinderen vinden het reuze interessant om 'volwassen dingen' te doen en helpen dan ook vaak graag een handje mee.

 

Bewegen, bewegen, bewegen!

Kinderen zitten bomvol energie. En bewegen is goed voor iedereen. Studeer een dansje in, ga een rondje hardlopen of skeeleren, pak de yoga mat erbij of maak een bos- of strandwandeling.

Speelgoed uitzoeken.

Speelgoed is iets wat bijna alle kinderen in Nederland te veel hebben. Ga met je kind door het huis heen en kijk wat weg kan. Doe de ene helft in een bewaar zak en de andere helft in een doneer box. Laat je kind actief deelnemen aan deze activiteit, het gaat immers over zijn of haar speelgoed.

Hut bouwen.

Een hut bouwen is bijna altijd iets waar kinderen gelijk enthousiast op reageren. Hoe leuk is het om als kind je eigen huis te ontwerpen en het echte leven na te bootsen. Als de hut groot en stevig genoeg is zouden ze er misschien zelfs een keer een nachtje in kunnen slapen. Hoe spannend is dat! 

Pyjama dag!

Spreekt voor zich! Houd een lekker lui dagje en houd met het hele gezin een keer de hele dag je pyjama aan. 

Iets doen voor een ander

Verveelt je kind zich? Dan wil het meestal zelf leuke dingen doen. Juist dan is het een goed moment om je kind bij te brengen dat het goed is om ook eens iets voor een ander te doen. Breng een bezoekje aan de eenzame buurvrouw of maak een mooie tekening of brief die ze daarna op de post kunnen doen.

Naar een kinderboerderij of speeltuin

Hieronder vind je wat aanraders:


Dierendal, Waddinxveen

Gratis entree
Cavia's 
Geitjes
Kippen/hanen
Pauwen
Vogels
Varkens
Knaagdieren
Verschillende soorten vogels
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd 

Natuurspeelplaats Gouwebos

Gratis entree
Natuurspeeltuin
Spelen
Wandelen

 

Geertjes Hoeve, Haarzuilens

Gratis entree
120 melkgeiten
Varkens
Eigen kaasmakerij
Boerderijwinkel
Lunchrestaurant
Geitje voeren (€1)
Geit flesje geven (€1)
Pony rijden (€1)

De oude Zustertuin, Bodegraven
Gratis entree
Geiten
Kippen
Konijnen
Vogels
Pony's
Schapen
Varkens
Cavia's 
Kalkoenen
Pauwen
Hamsters
Speeltuinen
Voetbalveld

Speeleiland Junglebos Park Triangel

Gratis entree
Spelen met water
Speeltuin
Veel ruimte
Picknicken


Maak een silhouet van je kind. 

Wat ook leuk is om met uw kind samen te doen is het maken van een silhouet van je kind. Dit doe je als volgt:
- Maak een foto van de zijkant van je kind
- Print de foto uit
- Knip de foto uit
- Omlijn hem met een potlood 
- Verf eromheen of knip je silhouet uit
- Je kunt het op een canvas doen of op een stukje hout
- Tadaaaa: zie het resultaat hieronder!

 

 

Heb je alles uit de kast getrokken maar heeft je kind alsnog nergens zin in? Het kan zijn dat ze dan gewoon oververmoeid is en even toe is aan rust. Ook moeten kinderen beseffen dat het soms prima is om even niks te doen, zich te vervelen of zelf iets te bedenken. Verveling is niet erg en hoort er nou eenmaal bij.

 

Wil jij de verveling toch voorkomen? Probeer dit eens!
- Maak een verveel-pot: laat je kind zelf zoveel mogelijk dingen verzinnen om te kunnen doen. Laat ze de ideeën opschrijven op losse blaadjes en stop ze vervolgens in een pot. Als ze weer een verveel momentje hebben kunnen ze hier een idee uit trekken.

- Tover oud speelgoed om tot nieuw speelgoed: wissel af en toe het speelgoed af. Misschien is je kind uitgekeken op het speelgoed waar ze al weken achter elkaar mee heeft gespeeld. Berg het even op in de kast. Als je datzelfde speelgoed na een tijdje weer eens neerzet is het weer als nieuw.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.